Spanje 2022

22-08-2022

DAG 1 Saint-Imoges

Goedemorgen allemaal, wat fijn dat jullie er weer bij zijn. T is nog vroeg, maar we vertrekken zogauw Sky haar eten op heeft . T wordt weer een prachtige reis met ons nieuwe huisgenootje. We hebben t erg naar ons zin gehad hier op ” camping zonnedael ” 🤣 René en Anne-Marie bedankt😘 Maar we zijn ook weer toe aan nieuwe avonturen en andere voortuintjes. Dus ga met ons mee op reis.De eerste etappe is een feit. We zijn in Frankrijk en hebben onze eerste baguette al achter de kiezen. Waar we het afgelopen jaar driemaal de R hadden, rust, ruimte en reizen, is daar nu viermaal een P bij gekomen. Puppy, piepen, plassen en poepen.🤣🤣 Maar wat heerlijk om weer met een hond op stap te gaan, en wat doet ze het goed👍. Natuurlijk is alles nieuw, interessant en ook vervelend, ja want ze moet toch aan de riem en toch veel liggen. Maar echt een voorbeeldig hondje hoor. We staan net onder Reims op de cp saint Imoges. We waren hier al meer en dit is een goede stop na 384 kilometer. Na t eten nog even naar het dorp gewandeld, maar dat is niet echt de moeite.

DAG 2 Luant

Rond 8 uur vertrokken we, en t schoot goed op. Ook Sky heeft t weer uitstekend gedaan, ze liet zelfs weten dat ze moest plassen…. SUPER HOND.. . We hebben 398 kilometer gereden en staan nu in Luant bij een restaurant aan een meertje. Lozen gratis, stroom en water betaald. De CP is gratis. Het is wel erg warm, benauwd. Dat is vervelend omdat Sky zoveel energie heeft en niet zomaar gaat liggen omdat ze t heel warm heeft. Wat is het toch mooi om door de champagne streek te rijden. SIDECODE 92774

DAG 3 Cubnezais

Alweer een goede afstand gereden, van Luant naar Cubnezais 287Kilometers. We staan op chateau Bertinerie waar we al vaker hebben gestaan. We zijn onderweg even gestopt voor wat boodschappen en rond half 1 waren we op deze plek. T was weer een hele warme dag, 35 graden. En vannacht blijft t rond de 25 hangen, ppppppffffffttttt zo blij met onze Maxxfans. Eigenlijk is t geen weer om dingen te ondernemen, dus we leren Sky wat haar plaats is, en daarna ging ze vast een gat graven om een druivenstok te planten 🤣 Net gedoucht maar dat helpt ook niks. 🤣🤣genoeg geklaagd, we hebben t weer prima naar ons zin. Morgen naar Spanje, OLÉ

DAG 4 Hondarribia

Vanmorgen rond 5 uur moest Sky plassen. Het bliksemde al in de verte. Ik dacht dan leg ik haar bij ons want als t hard regent hoor ik haar misschien niet. Uiteindelijk onweerde t behoorlijk, zaten wij om 6 uur klaarwakker aan de koffie, en madam sliep tot 7 uur als een prinsesje.🤣🤣🤣🤣 We zijn in Spanje, yoehoe. Slecht bereik hier dus namen e.d zet ik er later bij. Maar t is echt heel mooi hier. Zoals gezegd even een aanvulling. We zijn naar het uitkijkpunt Mirador jaizkibel gereden. Mooie weg omhoog en een prachtige plek om te overnachten. T waaide echter enorm en er hingen mistbanken, waardoor het kil aanvoelde. Dus nadat we even rondgekeken hadden zijn we 4 kilometer terug gereden, naar het kerkje van Guadalupe. Daar was plek genoeg en er was geen wind. Veel wandelroutes hier en prachtige vergezichten. Met Sky nog een stukje gewandeld. Rond 21.00 begon het te regenen en moesten we helaas naar binnen. Wel was t heerlijk koel vannacht, dus alle 3 heerlijk geslapen.

DAG 5 Gautegiz Arteaga

Lekker rustig opgestaan vanmorgen. De bedoeling was om een stukje voorbij San Sebastian een plekje te zoeken, maar we zijn wat verder doorgereden omdat de plekken die er waren ons niet aanstonden Prachtige route gereden door berg en dal en langs de kust. Te weinig foto’s gemaakt, daar moet ik wat aan doen🤣🤪. Nu staan we in een klein dorp met niet mee dan een vogelmuseum en een oud kerkhof. Maar wel lekker rustig. Morgen zien we wel verder.

DAG 6

We waren NIET van plan om op zaterdag te gaan rijden, dat proberen we altijd te vermijden omdat alles dan vol staat, maar man man wat een gedoe op de cp. Plaats voor 6 campers, maar er stonden er ongeveer 25. Ppppfff we waren helemaal ingesloten en dat voelde niet goed. Om nog zo’n nacht te voorkomen zijn we toch aangereden. Eerst even getankt en naar de lidl geweest. Onderweg wc geleegd. Nu kunnen we weer een aantal dagen vooruit. Naar de kust gereden(tegen beter weten in). Natuurlijk alles vol. Daarom, met dank aan Camperikelen, naar deze gereden. Plek zat en een mooi meertje waar Sky haar eerste zwemles heeft gehad. Hier is ook een groot dierenpark waar je net als de beekse bergen ook met de camper door kunt rijden. Maar dat kost volgens mij 39 euro per persoon, dat vindt ik toch wel wat te gek. We blijven 2 nachten hier.

DAG 7 Cabárceno

Een ” tranquilo” dagje gehad met alleen een paar korte wandelingen met uitzicht op het dierenpark. T was benauwd en daarom de tijd doorgebracht aan t meer onder de bomen. t is dan nu ook gaan regenen en onweren, dus t koelt af

DAG 8 Riaño

Wat een prachtige dag, en wat een schitterende route hebben we vandaag gehad. We zijn vanmorgen eerst omhoog gereden naar de kust. Het was er erg heiig en bewolkt en dat zou de hele dag zo blijven. Daarom zijn we bij Pesués afgedraaid, de N-621 op. Zo zijn we via Potes naar Raiño gereden. Door en langs het Nationaal Park de los Picos de Europa. Het was zo mooi, het ging vaak steil omhoog en op sommige stukken was t wat smal, vooral omdat de rotsen zo uitsteken. Dus ik had t af en toe toch even benauwd omdat de rotsen wel erg dicht bij kwamen. Maar echt de moeite waard. We denken dat we morgen ook hier blijven, want we hebben een prachtig uitzicht over het meer. Sky vindt t overal leuk en probeert met zoveel mogelijk mensen te spelen en zoveel mogelijk dingen in haar bek te stoppen🤣🤣

DAG 9 Riaño

Vanmorgen zijn we omhoog gelopen naar Mirador de Valcayo. We hadden de buggy mee voor Sky en dat ging hartstikke goed. T was 2.5 kilometer omhoog maar dus ook weer terug, en dat zou teveel zijn voor haar. De buggy/ fietskar is een uitkomst nu. Na t eten kwamen we tot de ontdekking dat de accu niet correct laad, wel onder t rijden maar nauwelijks als we stil staan. We hebben de zekeringen gecheckt, maar dat is t niet. Contact opgenomen met een bedrijf in León om daar even langs te gaan morgen. Voor nu hebben we genoeg gedaan, het is 26 graden en dan zitten we hier op 1100 meter hoogte.

DAG 10 León

Raiño was echt een mooie plaats, maar nu gaat t naar León. Eerst even langs de camper reparatie. Werkelijk topservice daar. Alle tijd( wel gisteren gemaild) en vakkundig personeel. Xavier heeft alles nagekeken en kwam net als wij tot de conclusie dat de laatste update niet goed gegaan was. Dus geen mankementen. Na ongeveer 3 kwartier vroeg ik wat we moesten betalen…. helemaal niks zegt ie. Is dat service of niet. Je snapt dat ik een hele goede review gegeven heb👍 Daarna naar de camperplaats. Prima plek, alleen voor campers, water en lozen, alles gratis en maar 15 minuten naar de kathedraal en t centrum. Mooi centrum lekker overzichtelijk. Mooie kathedraal, maar niet binnen geweest, want ik ga niet betalen voor een kerk. Al met al een hele fijne dag. En Sky ? Die doet t perfect Pech aan de camper… ga naar Camper León

DAG 11 Ávila

Getankt( gas en diesel) geshopt(lidl), geleegd en gevuld op de camperplaats in Leoñ. Dus we kunnen weer vooruit . En alweer hebben we onze plannen verandert. Ipv naar boven te rijden, richting Compostella zijn we vanaf Leoñ onderweg naar de andere kant van Spanje. 🤣 ik begrijp het als jullie het niet meer kunnen volgen. We doen dit omdat t weer rondom Compostella de komende weken niet veel goeds voorspeld. En we zijn zo vrij als een vogeltje en gaan onze neus achterna. ÁVILA stond op de bucketlist en is nu afgevinkt. De komende dagen zijn hier middeleeuwse feesten en daarom waren ze overal kraampjes aan t opzetten en de boel aan t versieren. Persoonlijk vindt ik t jammer van de foto’s maar ja, wat doe je er aan he. We hadden hier niet gereserveerd en kunnen maar 1 nacht blijven. Das niet erg want er is nog zoveel te zien onderweg.

DAG 12 Toledo

Gestopt in Toledo, s’middags op de parking gestaan met de bedoeling om savonds de stad in te gaan omdat t zo warm was. Mijn kleine teen gestoten😪 dik en pijnlijk. Dus lopen is vervelend. Rond 5 uur stonden we alleen op de cp en dat vinden we niet zo fijn dus zijn we aangereden. Toledo komt een andere keer wel.(als mijn teen niet meer zo zeer doet)

DAG 13 Campo De Criptana

De tenen bij elkaar getapet, dichte schoenen aangedaan, auw. Verstand op nul en een rondje gelopen. Echt een heel mooi plekje om heen te gaan.

DAG 14 Valdepeñas

Neergestreken in Valdepeñas, hele mooie cp met alles behalve stroom. Alleen campers mogen erop dus dat is ook fijn. Op het industriegebied, maar daar merk je niks van, terwijl je alles in de buurt hebt. Mac Donald,s , burgerking, Lidl en Decathlon zijn een paar voorbeelden. Het centrum is op ongeveer 2 km. Valdepeñas is een zeer uitgestrekt wijngebied en in het centrum zijn dit weekend de wijnfeesten. Dus het was er erg druk. Alweer veel profijt van de buggy hoewel Sky er veel liever langs loopt want ze is een heel nieuwsgierig, onvermoeibaar hondje.🤣. Maar we moeten ook rekening houden met de temperatuur van het asfalt natuurlijk. Dus ze moet regelmatig toch in de buggy. Ze heeft ook heel goed door dat ze aandacht krijgt van iedereen. Want iedereen vindt haar zo schattig. Mijn teen lijkt een beetje op een klopboormachine nu maar met de tape erom kon ik toch redelijk lopen gelukkig. Nu de beentjes omhoog, de spaghetti is al klaar dus vanavond doen we niks.

DAG 15 Valdepeñas

Un dia tranquilo. Dat was t vandaag. Vanmorgen de camper gekuist, t Spaanse stof verwijderd, binnen en buiten. Een paar kleine wasjes gedaan. Sky gewassen, want die was ook erg stoffig🤣🤣 Zometeen wat te eten maken en dan weer heerlijk buiten zitten tot een uur of 10 of langer. Het is 33 graden nu. Een superfijne camperplaats dit. Echt heel rustig en alles bij de hand. Sky kan een rustig dagje ook wel waarderen. Ze heeft lekker veel gedut.

DAG 16 El Cabo

Na een bezoekje aan de Lidl zijn we vertrokken richting Almeria. Via de snelweg deze keer omdat er niet echt iets was onderweg om te stoppen vonden we. In Almeria wilden we net als in maart op het strand gaan staan maar er stond geen een camper en de policia zei ook dat t niet mocht. De camperplaats werd bezet door vaste bewoners en die hadden ook allemaal hun auto bij de campers staan. Dus zo’n 25 kilometer verder gereden naar Cabo de Gata, hier hebben we een plekje aan t strand.

DAG 17 Villaricos

Cabo de Gata was klein maar fijn, ook de camperplaats 5 km verderop ligt heel mooi maar die was vol. We zijn verder gereden via Vera naar Villaricos. Recht aan t strand. En waar het in maart helemaal vol stond, zijn er nu maar 10 campers. We zijn echt tussen 2 seizoenen in. Het verschil met februari/ maart is echt enorm. Sky heeft met de pootjes i zee gestaan maar weet nog niet zo goed wat ze ervan moet vinden. De mussen vindt ze wel heel interessant. We hebben haar net uit moeten kloppen want het zand zat tot in haar oren.🤣

DAG 18Villaricos

Vandaag hadden we naar Aguilas willen gaan op t strand. Dus zijn we erheen gereden, en onderweg stonden wel een paar campers. Maar vergeleken het voorjaar was er nergens niks te doen. Ook in Aguilas stond nu een groot bord, verboden voor campers en er stond niemand. Vanwege het weer, 33 graden, zijn we teruggereden om in ieder geval met Sky in de schaduw te kunnen en zelf af en toe een duik te kunnen nemen. Met zo’n pup moet je toch rustig aan doen met deze temperaturen.

DAG 19 La Santa – Churra

Vanmorgen al op tijd Sierra Espuña ingereden. Bij het kerkje is een camperplaats met heel veel schaduw. Een prachtige weg er naar toe en een superplekje om te staan. Veel wandelmogelijkheden en hele mooie uitzichten. Lekker een dagje schaduw en rust, want we stonden alleen en dat was voor Sky ook fijn. Ze heeft lekker veel geslapen en t baasje wakker gehouden.

Na de afwas alvast naar Murcia gereden, ongelofelijk. In maart stonden hier wel 300 campers en nu maar een handje vol. Maar morgenvroeg hebben we effe een afspraak bij de camperdealer hier, om nog even naar de zonnepanelen te kijken. De accu laadt niet als we stil staan. Wel als we rijden of aan de stroom staan. Das vervelend want we staan zo graag vrij. Dus nog maar eens kijken. Verder moeten we effe bij Decathlon en bij de dierenwinkel zijn.Vandaag was het warm. Wat zeg ik… het was heet. Nog te heet om je kleine teen te bewegen. In mijn geval komt dat goed uit want hij is dik, blauw en pijnlijk. Dus ik beweeg niks.🤣🤣 Vanmorgen even naar de camperdealer geweest, CARAVANAS Murcia, ook zij vinden het een mysterie en hebben dus niks kunnen vinden. Alle metingen zijn goed dus rara politiepet. We doen t er maar mee tot we thuis zijn. T betekend alleen dat als we vrij staan, dat maar een dag of 3 kan en dan moeten we gaan rijden of aan de stroom. Verder hebben we wat boodschappen gedaan en brokken voor Sky. Morgen gaan we naar Cantral, daar hebben we geboekt op Casa Ronach. Lekker een aantal dagen niks, zwembadje erbij, wie doet je wat. Helaas was t ook te warm voor foto’s 🤗🤗🤪

DAG 20

DAG 20 Catral

Vanaf vandaag zijn we waarschijnlijk de hele week op camperplaats Casa Ronach. Een prachtig plekje net buiten het dorp Catral. Ruime plek, zwembad en tropische temperaturen. Heerlijk,Tranquilo dagje, zwemmen, zitten,zwemmen enz….het werden maar 2 dagen veel te warm voor SKY.

DAG 21 Santa Pola – Alicante

We zijn hier even langs gereden om te kijken hoe het eruit zag. Er stonden wel een paar campers nu en je staat recht aan de kust. Prachtig uitzicht. Misschien wat moeilijk om in zee te komen, erg rotsachtig. Alvast opgeslagen voor volgend jaar als Sky wat groter is.Vanmorgen na overleg toch vertrokken bij Casa Ronach, niet omdat t niet goed was, t was heel goed zelfs. Voor ons. Wij konden lekker zwemmen, maar voor Sky was t te heet. Ze kan toch moeilijk de hele dag slapen, dat doen pups nu eenmaal niet. Maar er stond geen zuchtje wind en afkoelen was moeilijk voor haar. Daar kwam bij dat savonds de muggen met hele kuddes op ons neer daalden waardoor we om 9 uur al binnen zaten te puffen. 2 nachten had ze last van haar darmpjes en daarom zijn we naar de kust gegaan. Nu staan we op camperplaats Urbanova bij Alicante Een lekker windje hier, en geen muggen. Morgen komt er onweer zeggen ze.Na een bloedhete nacht waarbij de temperatuur niet onder de 27 graden kwam, was t vanmorgen bewolkt met maar heel weinig wind. Voor 10 uur waren we al 5 liter zweet lichter. Tjongejonge dat is bijna niet bij te drinken. Maar daar wij echte Brabanders zijn laten we ons daardoor niet klein krijgen. Dus de fietsen uit de garage en de fietskar erachter, op naar Alicante. Heelijk windje op de fiets. We waren in maart al in Alicante en hebben toen de hele stad bekeken. Dachten we. Later hoorden we dat er een straatje was met paddestoelen. Dat moesten we nog zien. Kei leuk. Nog even een colaatje gedronken op de Esplanada d, España en weer richting huis. Eenmaal terug kwam er een heelijk windje opzetten en konden we lekker buiten zitten zonder te zweten, das ook fijn. Vanavond nog even over de boulevard van Urbanova gewandeld waar niks te beleven valt.

DAG 22 El Campello

Vandaag zijn we op camperplaats Area 7, Even buiten El Campello. Er kunnen er 70 staan en.. die staan er ook, het is vol. Prima plek voor een dag of 2, om de was te doen en de camper eens wat op te ruimen. 500 meter naar de boulevard, heel steil berg af en dan moet je ook nog terug natuurlijk. De mercadonna op 250 meter.